De flesta studenter har kraftigt begränsad ekonomi och behöver därmed pressa priset på allt från mat och litteratur till mobilabonnemang. Så här kan man hitta bästa mobilabonnemang för student – oavsett om det är pris, täckning, kundsupport eller andra tjänster som efterfrågas.

Läs på och jämför hos operatörerna

Det första alternativet är att besöka de olika mobiloperatörernas hemsidor och skriva ner (kortfattat) vad de erbjuder. För många är det framförallt priset som avgör operatör men det bästa mobilabonnemanget är ett abonnemang som möter kundens behov. En person som exempelvis ofta ringer utomlands bör ju välja en operatör som har låga priser på dessa samtal. Den som alltid vill kunna nå kundtjänst via telefon bör inte välja en operatör som enbart erbjuder support via mail eller chat.

Tänk på att:
Att försöka jämföra och hitta bästa mobilabonnemang, utifrån egna behov, på operatörernas hemsidor är tidsödande. Alla operatörer anser att de är bäst alternativ och hjälper knappast kunden att ställa deras alternativ mot dess konkurrenters alternativ. Detta är därmed inte den enklaste vägen.

Bästa mobilabonnemang för student – via jämförelsesida

Den enklaste vägen att hitta bästa mobilabonnemang – oavsett om det är till barn, student, vuxen eller pensionär – är via jämförelsesidor. Det är webbsidor vars primära uppgift är att lista de olika operatörernas erbjudanden och ställa dessa mot varandra. Dessa sidor är uppbyggda på lite olika sätt men de mest avancerade sidorna låter besökarna filtrera abonnemang exempelvis utifrån:

  • Pris per GB
  • Om abonnemanget fungerar på 2G, 3G och 4G
  • Användaromdömen
  • Specialfördelar

Tänk på att:
Det jämförelsesidor primärt fokuserar på är priset. Mycket ofta listas ”Bästa mobilabonnemang” utifrån lägsta pris per GB surf. Det är inte konstigt då väldigt många kunder även ser priset som den viktigaste faktorn i val av abonnemang. Men det finns även andra faktorer att se på. En väg att ”gräva djupare” är att läsa de recensioner som publiceras kring operatörerna och dess abonnemang.

Hitta bästa alternativ via återförsäljare

Det tredje alternativet är att gå till en butik som säljer mobiler och mobiltillbehör. Som student går det att blir erbjuden studentrabatter från flera olika operatörer. En fördel är att säljarna även är väl insatta i de olika alternativen och därmed kan rekommendera de som passar bäst.

Tänk på att:
Kontrollera vilka operatörer som butikspersonalen kan rekommendera. De kommer nämligen aldrig rekommendera operatörer som de inte har avtal med. Detta oavsett hur bra abonnemang som erbjuds.