Har du utbildat dig till sjuksköterska och är nu redo att låta dig kastas rakt in i verkligheten? I sådana fall är det bara för oss att gratulera dig! Men du vill förstås försäkra dig om att du verkligen lyckas landa jobbet som bemanningssjuksköterska. Detta kan tyckas vara ganska enkelt men du kanske ändå behöver en knuff i rätt riktning. Läs då vidare för våra bäst tips som hjälper dig att göra ett bra intryck på anställningsintervju!

3 tips inför din intervju till tjänsten som bemanningssjuksköterska

Det är viktigt att du gör ett så gott intryck som möjligt i samband med intervjun. Detta för att maximera dina möjligheter att faktiskt landa jobbet som bemanningssjuksköterska. Därför bör du tänka på att:

  • Klä dig för att imponera på intervjuaren. Det finns flera bra artiklar på nätet som du kan googla fram för att få tips på hur man bör klä sig till en anställningsintervju. Allesammans har dock en sak gemensamt: de föreslår att du bör klä dig åt det mer konservativa hållet. Det viktigaste är att du inser att det inte rör sig om en modevisning. Däremot kan du med fördel ta det hela lite längre än till enbart “hel och ren”.
  • Gör ett gott första intryck. Du kanske har hört det tidigare, men det stämmer faktiskt att det första intrycket är allt. Detta gäller inte minst i en intervjusituation. Här handlar det om allt från att skapa en bra ögonkontakt och ha ett fast handslag till mindre gester som gör ett gott intryck på intervjuaren. Ett varmt leende och en trevlig röst kommer du förmodligen ganska långt med.
  • Ställ frågor. När du söker en tjänst som bemanningssjuksköterska bör du passa på att ställa frågor under anställningsintervjun. Vid ett eller annat tillfälle bör intervjuaren fråga dig huruvida du har några frågor. Då kan det vara bra att på förhand ha förberett några sådana att ställa. Genom att göra detta framstår du som intresserad av tjänsten och av att få lära dig mer om vad som erbjuds. Fråga till exempel vilka egenskaper de letar efter hos en kandidat etc.