Skon är ett plagg som ofta associeras med lyx och exklusivitet. För de riktigt tjocka plånböckerna finns det riktigt lyxiga skor vars prislapp kan motsvara hela årslöner. De flesta håller sig dock till skor som är snygga, bekväma, färgstarka eller stiliga. Vill du köpa skor online är detta en bra webbplats. Här kommer några av de allra lyxigaste skomärken som går att finna:

Louis Vuitton

Louis Vuitton är ett mycket känt, anrikt och lyxigt märke. Företaget är känt för sina exklusiva handväskor, bagageväskor och skor. Louise Vuitton har funnits ända sedan 1854 och har flera år i rad fått prestigefyllda utmärkelser för sina produkter. De allra dyraste skorna som Louis Vuitton har sålt var ett par herrskor som gick för flera tiotusentals kronor i New York.

Manolo Blahnik

Manolo Blahnik är ett märke som är oerhört populärt idag, men som var ganska normbrytande när de först började tillverka skor i början av 1970 talet. Företaget, som redan då fokuserade på höga klackar och långa stiletter, gick emot den dåvarande trenden med platåskor och kängor.
En av anledningarna till deras skors höga prislappar är materialet de tillverkas av. Ett par av de mest exklusiva skorna från det här företaget heter Blixa Alligator och är tillverkade av – ja, du gissade rätt –  alligatorskinn.

Walter Steiger

Det här företaget är känt för att lansera skor som är innovativa, färgglada och med unika designer. Skorna håller mycket hög kvalitet och är väldigt eftertraktade bland skoälskare. En signatur för märket är dess kurviga klackar som knappt hittas någon annanstans. Skor från Walter Steiger börjar kring 4000 kr medan de mer exklusiva modellerna kan kosta tiotusentals kronor.

Christian Louboutin

De här skorna är kända bland annat för sina ikoniska röda sulor och sina otroligt höga klackar. En av deras mest exklusiva skor heter Sexy Strass och är byggd med dessa två element i fokus.