Muffins för ditt barnkalas!

Ska ditt barn ha kalas? Då finns det massor att planera: Datum och tid, teman, aktiviteter och lekar och mat. Något av det viktigaste på ett barnkalas är sötsakerna: Godis, läsk, tårta, kakor och kex. Mycket kan man köpa på matvarubutiker, men några saker vill man ändå baka själv. Vad ska man baka då? Självklart kan man gå enligt traditionen och baka en tårta eller kakor. Men varför inte göra något nytt? En nymodighet som har kommit fram är muffins och cupcakes.

Muffins och cupcakes – bara fantasin sätter stopp

Något som har blivit väldigt trendigt den senaste tiden är muffins. Om du förvandlar en vanlig, lite tråkig muffins till en cupcake kommer bakverket definitivt gå hem! Muffins är själva kakdelen i en cupcake. Om du lägger till glasyr, kristyr och dekorationer så kallar man det cupcake. Det finns inga begräsningar inom cupcakes! Använd olika färger till glasyren, rita och skriv på dem och dekorera med söta djur eller andra saker. Du kan till och med göra själva cupcaken till ett helt djur. Man kan göra cupcakes på det vanliga sättet, en och en. Men man kan också kombinera bakverket med födelsedagstårtan. Dekorera de enskilda muffinsen så att de tillsammans bildar en större dekoration, till exempel ett hav av blommor! Servera dem tätt tillsammans på ett fat och vips så har du en tårta! Du kan verkligen skapa storverk med hjälp av muffins!

Muffinsformar – gör dina muffins till något speciellt

Bara i själva dekorationen kan du arbeta kreativt och har miljontals möjligheter. Men glöm inte den nedre delen av muffinsen! För att bakverket ska hålla sin form i ugnen finns muffinsformar, formar som oftast är gjorda av bakplåtspapper och ger muffinsen sin form. Eftersom materialet just är bakplåtspapper slipper du smöra och bröa former och sen ändå stå i timmar och försöka få ut bakverket utan att förstöra det. Muffinsformar är inte bara praktiska, de är även snygga! Det finns miljontals olika formar som skiljer sig i färg, dekorationer i form av bilder, glitter, paljetter och så vidare. Det finns till och med de som har en annorlunda form än den traditionella: Med urklippta blommor eller volanger. Med hjälp av formarna kan du ge din muffins en speciell detalj som blir del av hela dekorationen. Varför inte köpa formar i temat fotboll när du ändå dekorerar bakverken efter temat fotboll? Bara din (eller ditt barns) fantasi sätter stopp för dekorationerna!

Köp muffinsformar och sätt igång och skapa smakrika och roliga bakverk, du hittar mängder med muffinsformar att välja mellan på nätet att beställa hem för nästa sejour i köket.