Ta med cykeln ut

När sommaren kommer är det tid att ta fram cykeln och gå igenom alla delar och funktioner. Kanske har du en kassett som fått stryk under föregående säsong, eller bromsar som behöver förbättras. En ny kedja kan göra stor skillnad och naturligtvis skall alla vajrar glida problemfritt. När allt detta är klart, är det tid för årets första tur! Det är lätt hänt att man kör samma vändor man brukar. För den som inte är aktiv i sin cykling kan en resa några lediga dagar också innebära att cykeln får samla damm. Detta är någonting man kan åtgärda genom att helt sonika ta med sig cykeln dit man åker. Det finns en rad bra cykelhållare att tillgå och när man lärt sig hur de monteras, kan man snabbt få med sig både cykel och packning.

Utforska Thule cykelhållare här!

Vilken bil?

Det finns olika bilar som ger olika möjligheter att ta med cykeln. Vissa av de Thule cykelhållare som finns på marknaden kräver dragkrok. Har man en sådan är dessa cykelhållare ofta det smidigaste. De går snabbt att montera och cyklarna är tillgängliga direkt. Nackdelen är att man kan behöva ta bort anordningen för att komma åt sina väskor. Ett alternativ som generellt ersätter dragkroksbaserade modeller är cykelhållare man fäster på taket. Här kan man ha fri tillgång till alla utrymmen i bilen samtidigt som man får med sig flera cyklar om man så föredrar. Förvisso behöver man anstränga sig mer för att sätta fast cyklarna på taket, men om man skall köra långt är det ingen tid i sammanhanget att diskutera.

Valet av cykelhållare utgår till stor del ifrån tycke och smak. De Thule cykelhållare som finns tillgängliga i handeln är alla tänkta för att klara stor belastning och hög fart. Det är därför inte en fråga om säkerhet utan om känsla. För den som vill ha en smidig cykelhållare att använda i vardagen kan en dragkrokshållare vara bra. Detta ger också möjlighet till takbox om man är många som skall resa över en större sträcka. Det finns inga argument för att inte ha med cykeln när man reser med bil under sommartider.