Hitta inspiration till städning via en städblogg

Tycker du det är extremt tråkigt att städa? Följ en städblogg, eller två, för att hitta roligare infallsvinklar på städningen. Gör det outhärdliga lite mer uthärdligt – eller hitta alternativen….

Vad hittas på en städblogg?

  • Så blir det rent…

Klassiska inslag på en städblogg är tips på huskurer och medel som kan användas för att ta bort specifika fläckar. Hur tas en fläck bort på mattan av rödvin? Hur tas hundhår bort från soffan? Hur håller ni snyggt i hallen även under en kaotisk vardag?

  • Så städar du med bättre miljöfokus

Att handla och agera mer miljövänligt är en stark trend i samhället. Privatpersoner vill inte längre köpa de starka, och ofta giftiga, medlen som påverkar miljön negativt. Då väljs istället hellre produkter märkta med ”Bra Miljöval”, ”Svanen” eller liknande.

På en städblogg kan ofta tipsen hittas om hur städningen kan genomföras med åtanke på miljön. Det handlar dessutom inte bara om att välja rätt rengöringsmedel utan även om att dosera rätt m.m.

  • Recensioner av städprodukter

Håller städprodukterna vad de lovar? Blir det så rent som reklamen anger? I objektiva tester kan olika städprodukter ställas mot varandra och segrare koras inom olika kategorier. Fördelen är här att testpanelen inte har någon orsak att premiera det ena eller andra medlet.

  • Tips vid val av städbolag

Orkar du inte städa själv? Ta hjälp av ett städbolag oavsett om det handlar om hemstädning, flyttstädning eller storstädning. Men vilket städbolag bör anlitas och vad bör du tänka på i val av företag? Vilka fällor är det lätt att gå i som kund?

Även detta ämne belyses relativt ofta på en så kallad städblogg. Detta inte minst eftersom allt fler väljer att köpa in städning istället för att utföra det själv.

Var hittar du städbloggarna?

Det är ytterst få privatpersoner som väljer att starta och driva en städblogg. Enstaka blogginlägg inom ämnet kan förekomma men för att hitta blogg enbart inom städning behöver hemsidor till städföretag besökas. Många av dessa delar med sig av deras vardagsproblem i deras blogg. Det kan vara allt från tips på hur fläckar tas bort, hur billigare pris ges på hemstädning och nyheter inom städbranschen. Deras lösning på den tråkiga städningen är däremot ofta samma sak – att beställa städhjälp…