För att hemmet skall se så bra ut som möjligt, och inte innebära allt för tvära kast när det kommer till färg, kan man utgå ifrån enkla grundtoner. Detta medför att man kan jobba friare med andra färgelement som lyser upp och accentuerar delar av inredningen. I perioder är vitt och svart den enda som presenteras, men som kund har man alltid möjlighet att anpassa trenderna efter smaken istället för att helt falla in i trenderna! Fönsterbrädor i sten är ett sätt att lägga riktningen för övriga rummet. Dessa kommer i alla tänkbara färgnyanser och man kan variera friskt efter tycke och smak. Är gråskala vad som är planerat kan man titta på sandsten och skiffer. Detta är förvisso ganska porösa material som kan dra åt sig fukt. I och med att de vanligtvis är svarta i tonen, är det inte säkert att deras egenskaper är ett hinder.

Sten även i bänk

Tittar man på köket, vilket ofta är navet i ett hus, kan man ta det hela ytterligare steg och komplettera med bänkskivor i stenmaterial. Här kan man dock fundera över om man vill ha samma material som i fönsterbrädorna. Om så önskas kan man också överväga att satsa på ett kompakt material som granit. En bänkskiva utsätts för allt man kan tänka sig. Över tid hinner de fläckas av olja, knivar, färgämnen och drycker. En kompakt stenskiva kan hantera detta utan några problem! Porösare sandsten drar istället upp allt detta vilket kan ha stor inverkan på hur bänkskivan ser ut.

Sten och trä hör, vid sidan av aluminium och glas, till de klassiska material vi kan se i flera olika hem. Vad för inredningsstil som i övrigt visas upp är underordnat det faktum att natursten och andra sådana alternativ har en viktig roll. Även om man tittar utanför alla resonemang som rör estetik är detta material som fyller funktionen. Det går inte att göra fel när man jobbar med naturliga färger. Har man även tänkt sig att ha en rustik inredning som komplement till bänkar och fönsterbrädor, är sten optimalt.

Det finns några företag som jobbar med att leverera fönsterbrädor i natursten. Via dessa kan man se vilka valmöjligheter som finns att välja bland och där hitta färgerna man vill testa! Har man inte allt för bråttom kan man också skriva ut bilder av de olika materialen för att känna efter vad som känns rätt under året.