Om du nu bestämt dig för att det är dags att installera ett hemlarm till ditt hem är det dags att börja jakten på att hitta vad som är bäst för just dig. Utbudet är så stort och det finns mängder med olika firmor i massa olika prisklasser och utformning. Produkten, ditt hemlarm, kan se väldigt olika ut. Flertalet larm är direkt kopplade till en väktarcentral som kan skicka ut väktare för att kontrollera ditt hus. Om de ser att det är risk för inbrott eller något inte står rätt till kommer de att åka dit. Det finns andra larm som istället är direkt kopplade till dig och din mobil som skickar larm till dig så att du själv får kontrollera.

Saker att tänka på innan du köper ett hemlarm

En bra sak att börja med att göra är att prata med försäkringsbolaget angående behov för hemlarm, vad de anser vara bäst. I många fall är det så att ditt försäkringsbolag kan rekommendera dig en firma som de redan arbetar med. De kanske till och med har erbjudande så du kan få hemlarm till ett reducerat pris. Försäkra dig om att larmet är certifierat och godkänt av Svensk brand- och säkerhetscertifiering. Detta är för att du kan vara på den säkra sidan av skydd mot bränder och brandfaror också.

Olika typer av larmpaket för hemlarm

Larmpaketen är olika och varierar väldigt mycket i pris. Det finns mer eller mindre två typer av hemlarm; hemlarm som är friköpta och hemlarm som kallas hyrlarm. Ett hyrlarm har lägre startkostnad än ett friköpt larm men om avtalet går ut måste det återlämnas. Detta är i motsats till ett friköpt larm som du får behålla så länge du vill. Ett paket för hemlarm kan innehåller olika saker. Exempel på detta är tjuvlarm som har en signal och detektorer som kan upptäcka vattenskador.

Andra sätt att skydda sig på än hemlarm

De flesta inbrott sker som du vet i skydd av mörkret på höst, vinter och tidig vår. Oftast också när hemmets ägare är bortrest så är risken för att bli upptäckt minimerad. Rädslan att få ovälkomna gäster när man är på semestern är ett hinder från att kunna slappna av och njuta till fullo. I detta fallet är kan grannsamverkan vara en bra strategi. Prata gärna med en granne som kan tittar till ditt hem då och då och plocka undan tidningar så att det ser bebott ut!