Ett överfallslarm är en viktig säkerhetsprodukt som du bör välja med omsorg. Om du bara väljer en i blindo riskerar du att fatta ett felbeslut. Det finns vissa specifika kriterier som du bör kunna “bocka av” när du gör detta viktiga val, och dessa inkluderar följande:

Underhåll och reparation av ditt överfallslarm

Det är viktigt att du har full förståelse för att reparation och underhåll av ditt överfallslarm är en viktig aspekt som du behöver ta hänsyn till. Denna säkerhetsprodukt har vanligtvis ett medföljande reparationspaket, vilket är tänkt att stilla din oro. Om du misslyckas med att välja ett överfallslarm som är enkelt att underhålla och reparera, begår du ett gravt misstag.

Test och funktionalitet

När du på äldre dagar väljer att investera i ett överfallslarm bör du säkerställa att larmet har testats ordentligt, och du bör även se till så att produkten fungerar som den ska. I annat fall finns nämligen en risk att du köper en produkt som inte fungerar.

Det är inte alltid enkelt att förstå varför ens larmprodukt inte fungerar när man har haft den under en längre tid. Av denna anledning bör du även kontrollera att det överfallslarm du väljer har en lång garantitid. Detta är det enda sätt på vilket du som enskild konsument kan säkerställa att ditt larm kommer fungera under hela den tid som du är i behov av det.

Snabb åtkomst till larmet

Oavsett om du har tänkt använda ditt överfallslarm för att öka din personliga säkerhet eller som ett sätt att avskräcka förövare från att attackera dig, kan du med fördel fästa produkten i till exempel dina bilnycklar. Vissa larm kan även fästas i till exempel din smartphone eller din handväska.

Eftersom det är omöjligt att på förhand veta när en förövare slår till, är det viktigt att snabbt kunna få åtkomst till sitt överfallslarm. Du bör därför välja en produkt med en fästanordning som låter dig fästa produkten vid ett objekt som du alltid bär med dig, såsom dina bilnycklar eller din mobiltelefon. På så vis har du alltid nära till larmet när du behöver det och kan agera snabbt.